Update AVG Anti Virus 18.1.3044 Free NL

AVG heeft vandaag versie 17 van zijn anti-virus software uitgebracht. In deze uitgave voor 2017 zien we een nieuw, wat platter uiterlijk. Ook is de bescherming verbeterd door onder andere CyberCapture en realtime updates voor gratis gebruikers.

Nieuwe interface en Zen
De interface van AVG Anti-Virus Free is wat moderner (lees: platter) geworden en eenvoudiger van opzet. Voor gratis gebruikers is zichtbaar dat Computer en Web en e-mail beschermd zijn. Verder is er een grote knop ‘Computer scannen’ te zien. De rest van het programma-venster wordt helaas gevuld met de mogelijkheid om aanvullende bescherming te kopen door te upgraden naar de betaalde versie. Bescherming tegen hackeraanvallen (firewall), van privégegevens (gegevenskluis) en voor betaling (anti-spam/anti-phishing en secure-dns) vallen hieronder. De basisbescherming zonder deze extra’s is echter ook prima bruikbaar.

Verder nadeel is dat AVG Anti-Virus Free tegenwoordig wordt geleverd inclusief AVG Zen, een beheerprogramma om andere AVG applicaties te kopen of downloaden en andere apparaten met AVG te beheren. Na installatie van AVG opent eerst Zen en van daaruit kun je AVG Anti-Virus weer openen. Omslachtig, onhandig en onnodig – en toch vooral bedoeld om de betaalde AVG Producten aan de man te brengen.

Verbeterde bescherming
De bescherming in AVG 17 is ook verbeterd met CyberCapture. Voor CyberCapture roept AVG naar eigen zeggen de hulp in van 400 miljoen gebruikers wereldwijd. CyberCapture analyseert onbekende bestanden op de pc’s en mobiele toestellen van zijn gebruikers en waarschuwt zo sneller voor nieuwe bedreigingen.

Fijn voor gratis gebruikers is dat ze nu ook realtime updates krijgen bij nieuwe bedreigingen en niet eerst een paar uur hoeven te wachten. Bij het scannen van de computer worden behalve bedreigingen ook ongewenste toolbars en zoekmachines meegenomen. Nieuwe scantypes zijn USB/DVD Scan, Diepe Scan en Opstart Scan.

Verder beschermt het online schild gebruikers van AVG Free tegen schadelijke downloads en is er een ‘passieve modus’ (zonder realtime bescherming) als AVG merkt dat een andere virusscanner geïnstalleerd is. Je krijgt pas weer actieve bescherming als je de andere anti-virus verwijdert (of je kunt AVG als second opinion on demand scanner gebruiken).

 

Changelog:

  • Has shaved about 75 MB off installer size.
  • Removed the AVG Dashboard (once known as “Zen”).
  • You can now add multiple files to your Virus Chest at once.
  • Optimized scans of downloaded executable (.exe) files.
  • Now warns you if you try to shut down Windows during installation to ensure your AVG installation finishes properly.
  • AVG updates and installations are now more reliable thanks to our new fallback HTTPS server that kicks in if our standard servers are not reachable.
  • Added a new Anti-Exploit module for better protection against exploits, shellcode, and other malicious executable files.
  • Fixed scanning of files in your Quarantine.
  • Fixed wrong text in the Recycle Bin context menu.

 

 

Besturingssystemen: Windows Vista, Windows Vista x64, Windows XP, Windows XP x64, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Website: http://free.avg.com/nl-nl/startpagina
Download NL: http://www.avg.com/nl-nl/thank-you-protection-free?build=1606
Nederlandstalige handleiding: http://www.gratissoftwaresite.nl/installeer-avg-anti-virus-free-2014-zonder-werkbalk-toolbar-verandering-zoekmachine-startpagina-secure-search
Licentietype: Freeware
Bron: Free.grisoft.com