Update CCleaner 5.40.6411

Dit programma is een van de betere tooltjes in zijn soort voor het opschonen van een Windows-pc. Het verwijdert niet alleen de tijdelijke Windows- en Internetbestanden, maar ook de overbodige rommel van programma’s als Windows Media Player, Google Toolbar, Firefox, Office, Nero, Photoshop, Ad-aware en WinRAR. Bovendien is het aantal programma’s wat het herkent eenvoudig verder uit te breiden. Tenslotte kan het ook fouten in het register en in snelkoppelingen oplossen.

Bovendien wist CCleaner mru-sporen (lijsten van laatst geopende bestanden) van heel veel programma’s, onder andere: Kazaa, Adobe, Office, Windows Media Player, Real Player, Quick Time Player, Java en OpenOffice.org. Ook kan CCleaner index.dat bestanden en onnodige systeembestanden verwijderen.

CCleaner heeft tevens een ingebouwde goede en supersnelle registry cleaner, die foutjes in het Windows register opspoort en herstelt. U kunt het register schoonmaken onder Problemen – klik op ‘Scannen naar fouten’. Klik daarna op ‘Herstel geselecteerde fouten…’

In versie 5.0 heeft het programma een nieuw uiterlijk gekregen, moeten aanpassingen onder de motorkap het programma sneller zijn werk laten doen en kunnen nu ook de plug-ins in Google Chrome worden beheerd.

In deze versie van de schoonmaker worden Microsofts nieuwe Edge-browser voor Windows 10 en Internet Explorer 11 beter opgeschoond. Verder wordt het register van Windows 10 beter opgeruimd en is CCleaner geoptimaliseerd voor datzelfde Windows 10. Ook zijn de schoonmaakbeurten van Paint.NET en Malwarebytes Anti-Malware verbeterd. De interface van CCleaner 5.09 zou responsiever moeten zijn (sneller reageren). Ten slotte zijn, zoals gebruikelijk, enkele vertalingen bijgewerkt en foutjes opgelost in CCleaner.

 

Changelog:  

Browser Cleaning

  • Edge: Added new ‘Set aside tabs’ cleaning rule

 

Windows Cleaning

  • Added warning for ‘Old prefetch data’ cleaning rule

 

General

  • Minor improvements to user interface
  • Minor bug fixes

 

CCleaner 5.0 screenshot (620 pix)

Besturingssystemen: Windows Vista, Windows 7 , Windows 8, Windows 10
Website: http://www.piriform.com/ccleaner/features
Download: http://www.piriform.com/ccleaner/download
Licentietype: Freeware
Bron: ccleaner.com + Tweakers.net