Salmonella aangetroffen in pistachenoten

Salmonella aangetroffen in pistachenoten: Colruyt roept ze terug.

© Colruyt.

 

Colruyt roept pistachenoten van het merk Boni Selection terug. De winkelketen laat vandaag weten dat in de noten salmonella werd aangetroffen. Colruyt vraagt zijn klanten om het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De noten worden terugbetaald.

Het gaat om ongepelde, geroosterde en gezouten pistachenoten 750 gram van Boni Selection met houdbaarheidsdatum 10/3/2018. Die werden verkocht bij Colruyt, Colruyt Luxemburg en Collect&Go sinds 30 mei van dit jaar. Het product is ondertussen uit de rekken gehaald.De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. De symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 uur na de besmetting en duren meestal vier tot zeven dagen. De meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen, tot zelfs een opname in het ziekenhuis.Wie de symptomen van salmonella vertoont, wordt aangeraden contact op te nemen met zijn huisarts.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/943/Consument/article/detail/3197080/2017/06/30/Salmonella-aangetroffen-in-pistachenoten-Colruyt-roept-ze-terug.dhtml

Geef een reactie