WSJT-X implementeert communicatieprotocollen of “modes” genaamd JT4, JT9, JT65, QRA64, ISCAT, MSK144 en WSPR, evenals een Echo genoemd voor het detecteren en meten van uw eigen radiosignalen die van de Maan worden weerspiegeld. Deze modi werden allemaal ontworpen voor het maken van betrouwbare, bevestigde QSO’s onder extreme zwakke-signaal omstandigheden.

Alles behalve ISCAT gebruiken bijna identieke berichtstructuur en “broncodering”, de efficiënte compressie van standaard berichten gebruikt om minimale QSO’s te maken. JT65 en QRA64 zijn ontworpen voor EME (“moonbounce”) op de VHF / UHF bands; JT65 is ook erg populair en effectief voor wereldwijde QRP communicatie bij HF. JT9 is geoptimaliseerd voor de LF, MF en HF bands. Het is ongeveer 2 dB gevoeliger dan JT65 terwijl u minder dan 10% van de bandbreedte gebruikt.

Met ofwel JT9 of JT65 zijn wereldwijde QSO’s mogelijk met vermogensniveaus van een paar watt en compromissen van antennes. JT4 en QRA64 zijn geoptimaliseerd voor EME op de VHF en hogere bands, en vooral de microgolfbanden van 2,3 tot 24 GHz. Ten slotte, zoals beschreven meer volledig op zijn eigen pagina, implementeert de WSPR-modus een protocol dat is ontworpen voor het onderzoeken van potentiële voortplantingspaden met low power transmissies. WSPR is nu volledig geïmplementeerd binnen WSJT-X, inclusief automatische bandhopping.

Het biedt flexibele controle op bijna alle moderne transceivers. Upgraden van WSJT-X versies 1.4, 1.5, 1.6, 1.7 en 1.9.1 zullen naadloos zijn; Er is geen noodzaak om een vorige versie te verwijderen of bestanden te verplaatsen. Als u upgraden van WSJT-X v1.3 moet u uw logbestanden naar een nieuwe locatie kopiëren en uw instellingen opnieuw invoeren.

 

Latest General Availability (GA) release:  WSJT-X 2.1.0

New in WSJT-X 2.1.0

  • The FT4 protocol, designed for HF contesting
  • Improved FT8 waveform generation
  • Low-sidelobe option for waterfall and spectrum display
  • Improved UDP messaging for inter-program communication
  • Improved accessibility features
  • 64-bit Windows installation package
  • Minor enhancements and bug fixes

Upgrading from a previous version will be straightforward.  There is no need to uninstall or move any files.

 

Quick-Start Guide to WSJT-X 2.0 Dutch:   https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/Quick_Start_WSJT-X_2.0.pdf

 

Changelog:  https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/Release_Notes.txt

 

Besturingssystemen:  Windows XP tot Windows 10, Linux, OS X
Website: https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/wsjtx.html
Download: https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/wsjtx.html
Licentietype: Freeware
Bron: https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/index.html

Geef een reactie