Mug-heli vliegt ook volgend jaar uit.

Mug-heli vliegt ook volgend jaar uit, met steun die je niet zou verwachten

BRUGGE / KORTRIJK – Dankzij verschillende donaties zal de mug-helikopter ook in 2018 blijven opstijgen. “We hebben elk jaar 50.000 euro tekort en daar moeten we het hele jaar door voor vechten”, zegt Nicolas Müller.

Mug-heli vliegt ook volgend jaar uit, met steun die je niet zou verwachten

Nicolas Müller, voorzitter van de Stichting MUG-Heli mocht uit handen van Johan Marote en Tina Antonsen van, specialist in uitvaarten, DELA een cheque ter waarde van 12.000 euro ontvangen. “Met de opbrengst van edelmetalen die in het crematorium gerecupereerd worden, zoals allerlei prothesen uit het menselijk lichaam, steunen we elk jaar een goed doel”, zegt Marote.

“Tot voor kort was dat de Koning Boudewijnstichting, maar we beslisten om het geld voortaan lokaal te spenderen. Toen we het voorstel tot sponsoren van de mug-heli kregen, gingen we meteen akkoord. We zijn helemaal overtuigd van het goede werk van deze heli. Ze redden elk jaar heel wat mensenlevens. Ik ben er me van bewust dat het een beetje tegen onze eigen winkel is, maar er is uiteindelijk maar één zekerheid in het leven (lacht).”

‘Helden van Hier’

Ook voorzitter en bezieler van de vzw die zich inzet voor de fondsen van de Stichting MUG-Heli, Nicolas Müller had reden tot lachen. “Dankzij deze storting is het budget voor 2018 rond. Al betekent dat niet dat we stoppen met fondsen zoeken”, zegt hij. “Elk jaar hebben we 50.000 euro tekort en daarvoor gaan we steeds op zoek naar geldschieters.”

Er ging al heel wat inkt verloren aan de subsidiëring van de mug-heli. “Wij vinden dat de federale overheid met centen over de brug moet komen, maar dat is tot op vandaag nog niet het geval en dus moeten we zelf aan de bak”, zegt Müller. “Gelukkig heeft het VTM-programma Helden van Hier: In de Lucht veel mensen doen inzien dat we wel degelijk het verschil maken om mensenlevens te redden en worden veel initiatieven opgericht om ons te steunen.”

Testament

Ondanks alles blijft het elk jaar vechten om er te geraken. “We bekijken momenteel de mogelijkheid om te werken met duolegaten”, zegt Müller. “Daarbij kunnen mensen ons in hun testament zetten en steunen ze bij hun overlijden, op een fiscaal voordelige manier, ons doel door een stukje van de erfenis af te staan.”

Wie meer info wil kan contact opnemen via info@imdh.eu of een bijdrage storten op BE25 0018 2050 4248.

 

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171108_03176437

 

Geef een reactie