Update Pale Moon 27.7.1

Deze webbrowser maakt gebruik van de broncode van Mozilla Firefox, maar is geoptimaliseerd voor moderne hardware. De Windows-versie van Mozilla Firefox wordt namelijk ontwikkeld met een zo groot mogelijke compatibiliteit in gedachte. Mede door concessies aan oudere hardware is de browser niet zo snel als hij zou kunnen zijn, aldus Pale Moon-maker Moonchild Productions.

Ten opzichte van Mozilla Firefox is onder meer ondersteuning voor oudere processors verwijderd. Ook zijn enkele zaken weggelaten, waaronder Accessibility features en Parental controls. Het resultaat is een browser die tot 25 procent beter zou presteren. Daarnaast is er een 64bit-versie van de browser beschikbaar. Meer informatie over het programma kan hier worden gevonden. Sinds versie 25 profileert Pale Moon zich meer als een eigen browser en niet meer als een alternatieve Firefox-versie.

De download van Pale Moon is alleen in het Engels, maar met behulp van dit taalbestand en een kleine aanpassing is het programma ook in het Nederlands te gebruiken. Het programma gebruikt zijn eigen profielmap en deelt deze niet met Firefox, waardoor het mogelijk is om de twee naast elkaar te gebruiken.

 

Changelog:

Changes/fixes:

  • Added support for Array.prototype[@@unscopables].
    Unfortunately, the addition of Javascript’s ES6 Unscopables in 27.7.0 was incomplete, which caused a number of websites (e.g. Chase on-line banking, some Russian government sites) to display blank or not complete loading after updating to that version of the browser. This update should fix the problem by adding the missing part of the feature.
  • Fixed an issue with the default theme causing tab borders to be drawn too thick at higher settings for visual element scaling (125%/150%) in Windows.

 

Pale Moon 24.6.1 screenshot (620 pix)

Besturingssystemen: Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Website: http://www.palemoon.org/
Download x64: http://www.palemoon.org/download-ng.shtml
Download x86: http://www.palemoon.org/palemoon-win32.shtml
Licentietype: Freeware
Bron: Tweakers.net