Update Pale Moon 27.6.1

Deze webbrowser maakt gebruik van de broncode van Mozilla Firefox, maar is geoptimaliseerd voor moderne hardware. De Windows-versie van Mozilla Firefox wordt namelijk ontwikkeld met een zo groot mogelijke compatibiliteit in gedachte. Mede door concessies aan oudere hardware is de browser niet zo snel als hij zou kunnen zijn, aldus Pale Moon-maker Moonchild Productions.

Ten opzichte van Mozilla Firefox is onder meer ondersteuning voor oudere processors verwijderd. Ook zijn enkele zaken weggelaten, waaronder Accessibility features en Parental controls. Het resultaat is een browser die tot 25 procent beter zou presteren. Daarnaast is er een 64bit-versie van de browser beschikbaar. Meer informatie over het programma kan hier worden gevonden. Sinds versie 25 profileert Pale Moon zich meer als een eigen browser en niet meer als een alternatieve Firefox-versie.

De download van Pale Moon is alleen in het Engels, maar met behulp van dit taalbestand en een kleine aanpassing is het programma ook in het Nederlands te gebruiken. Het programma gebruikt zijn eigen profielmap en deelt deze niet met Firefox, waardoor het mogelijk is om de twee naast elkaar te gebruiken.

 

Changelog: 

Changes/fixes:

  • Fixed a regression with new windows (opening two windows from the command-line or file association, focus issues on new windows, not loading the home page in a new window, etc.).
  • Aligned XHR with the current spec to allow withCredentials.
  • Fixed an input element focus issue within handlers.
  • Fixed the processing of all-padding HTTP/2 frames to prevent rare HTTP/2 hangups.
  • Updated CitiBank override to work around their login issues.
  • Updated Netflix override to a community-supplied one that seems to satisfy their arbitrary restrictions better.

 

Pale Moon 24.6.1 screenshot (620 pix)

Besturingssystemen: Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Website: http://www.palemoon.org/
Download x64: http://www.palemoon.org/download-ng.shtml
Download x86: http://www.palemoon.org/palemoon-win32.shtml
Licentietype: Freeware
Bron: Tweakers.net