FLDIGI is software voor het ontvangen van een breed scala aan digitale Amateur Radio modes en loopt onder Windows W2K, XP, Vista, Windows 7 en Linux (!).

FLDIGI is een computer programma dat speciaal bedoeld is voor de digitale Amateur Radio Modes die van een PC gebruik maken en werkt met een gewone HF SSB transceiver welke verbonden wordt met de input en output van de PC geluidskaart. Er wordt een seriële poort gebruikt voor het besturen van de PTT van de set.

FLDIGI is multi-mode, wat betekent dat het de meeste populaire digimodes ondersteunt zonder dat je steeds van programma hoeft te wisselen, dus hoef je maar 1 programma te leren. De meest populaire modes zoals DominoEX, MFSK16, PSK31, en RTTY worden ondersteund. Het mooie is dat het programma ook onder Linux te verkrijgen is. En dat is vrij uniek. Voor degenen die eens wat anders willen proberen.

Beginners Guide to Fldigi: http://www.w1hkj.com/beginners.html

 

Changelog:

Version 4.1.05 – Maintenance release

* LoTW fllog add fllog update for LoTW sent date

* Modem macro

translate generic

CONTESTIA:bw:tones

OLIVIA:bw:tones

to equivalent Cont-tone/bw OLIVIA-tones/bw

for UI display and RsID transmission

* Close Logbook

force write of logbook on closing program

– insure action occurs in main thread add date/time/line# annotation to all logged events

* eQSL

add 5 second wait for response to eQSL post and other remote network queries added aging to network log file, ‘network_debug.txt’ last 5 log files retained all external network events logged to aid in debugging network failures.

* cty.dat

update cty-dat.cxx internal data file

 

fldigi

Besturingssystemen: Windows W2K, XP, Vista , Windows 7 en Linux
Website: http://www.w1hkj.com/
Download: http://www.w1hkj.com/download.html
Licentietype: Freeware

Geef een reactie