VP8TAA, Falklandeilanden, IOTA SA-002

Jonathan (2E0KZN), werkt vanaf 25/07/2022 tot begin november 2022 op het Mount Pleasant Complex van de Royal Air Force (RAF) op de Falklandeilanden IOTA SA-002. Terwijl je daar bent, leg je de nadruk op winter SOTA-activeringen zoals VP8TAA en VP8TAA / P.

Afgelopen zondag opereerden hij en VP8AMH vanaf Mount Kent (VP8/EF-006). Het werkt met een IC-705 en AH-705 ATU, plus een Sotabeam gekoppelde dipool (40-20M) en een 80-voet willekeurige kabel gemonteerd op een 7 meter hoge mast. Het heeft ook een batterij om 10 watt te leveren aan uw 705. Het kan in alle banden werken, maar hoogstwaarschijnlijk zal het in 20 en 15 meter zijn. Het geeft echter de voorkeur aan SSB om te werken op “PSK31 en FT8, terwijl draagbare SOTA gemakkelijk kan worden bereikt met een GPD Micro PC met Windows 10 voor wsjt-x en fldigi”.

Jonathan is “een newbie voor CW” en werkt aan het vergroten van zijn vaardigheden. Hij erkent dat SOTA-activiteiten in de Zuid-Atlantische Oceaan “vrij zeldzaam zijn” en is van plan zijn best te doen om de heuvels te beklimmen, maar de vrije tijd is beperkt en de weersomstandigheden kunnen moeilijk zijn. Het kan ook werken vanaf het RAF Club-station (VP8RAF) met QRO en een verscheidenheid aan radio’s.

Registraties en QSL-kaarten zullen te zijner tijd beschikbaar zijn, OQRS zal openen zodra de eerste registratie arriveert.

QSL is via M0OXO OQRS.

Op mijn twitteraccount geplaatst door EA1CS

Leave a reply