Update WSJT-X 2.5.4 (Ham)

WSJT-X implementeert communicatieprotocollen of “modes” genaamd JT4, JT9, JT65, QRA64, ISCAT, MSK144 en WSPR, evenals een Echo genoemd voor het detecteren en meten van uw eigen radiosignalen die van de Maan worden weerspiegeld. Deze modi werden allemaal ontworpen voor het maken van betrouwbare, bevestigde QSO’s onder extreme zwakke-signaal omstandigheden.

Alles behalve ISCAT gebruiken bijna identieke berichtstructuur en “broncodering”, de efficiënte compressie van standaard berichten gebruikt om minimale QSO’s te maken. JT65 en QRA64 zijn ontworpen voor EME (“moonbounce”) op de VHF / UHF bands; JT65 is ook erg populair en effectief voor wereldwijde QRP communicatie bij HF. JT9 is geoptimaliseerd voor de LF, MF en HF bands. Het is ongeveer 2 dB gevoeliger dan JT65 terwijl u minder dan 10% van de bandbreedte gebruikt.

Met ofwel JT9 of JT65 zijn wereldwijde QSO’s mogelijk met vermogensniveaus van een paar watt en compromissen van antennes. JT4 en QRA64 zijn geoptimaliseerd voor EME op de VHF en hogere bands, en vooral de microgolfbanden van 2,3 tot 24 GHz. Ten slotte, zoals beschreven meer volledig op zijn eigen pagina, implementeert de WSPR-modus een protocol dat is ontworpen voor het onderzoeken van potentiële voortplantingspaden met low power transmissies. WSPR is nu volledig geïmplementeerd binnen WSJT-X, inclusief automatische bandhopping.

Het biedt flexibele controle op bijna alle moderne transceivers. Upgraden van WSJT-X versies 1.4, 1.5, 1.6, 1.7 en 1.9.1 zullen naadloos zijn; Er is geen noodzaak om een vorige versie te verwijderen of bestanden te verplaatsen. Als u upgraden van WSJT-X v1.3 moet u uw logbestanden naar een nieuwe locatie kopiëren en uw instellingen opnieuw invoeren.

 

Quick-Start Guide to WSJT-X 2.4.0 Dutch: https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/wsjtx-doc/wsjtx-main-2.4.0_nl.pdf

 

Changelog:  

WSJTX:
– Repair a defect that caused occasional crashes when in QSO with stations using nonstandard callsigns.

MAP65:
– Allow MAP65 “Best-fit Delta phi” solution to be displayed to the user.

 

Upgrading from a previous version will be straightforward.
There is no need to uninstall or move any files.
If you want to make sure to  have the latest list of default working frequencies,
g
o to File Settings Frequencies, right-click in the Working Frequencies list, and select Reset.

 

Besturingssystemen:  Windows XP tot Windows 11, Linux, OS X
Website: https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/wsjtx.html
Download: https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/wsjtx.html
Licentietype: Freeware
Bron: https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/index.html

Leave a reply